Kim Henriksen Photography: Blog http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog en-us (C) Kim Henriksen Photography kimhenriksen@outlook.com (Kim Henriksen Photography) Sat, 17 Jun 2017 07:16:00 GMT Sat, 17 Jun 2017 07:16:00 GMT http://kimhenriksen.zenfolio.com/img/s/v-5/u646823931-o737462612-50.jpg Kim Henriksen Photography: Blog http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog 90 120 De hvide rådyr http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2016/2/de-hvide-r-dyr HISTORIEN TOG SIT UDSPRING I 2012, da en rå satte to lam - et normalt farvet, rålam, og et hvidt bukkelam (no.1 ) - født med betegnelsen delvis leucisme.

Jeg har set billeder af dyret som lam, men kom først i kontakt med det omkring april 2014. Førøvrigt i det tidsrum hvor fejningen af opsatsen stod på.

I mange mange timer i løbet af 2014 fulgte jeg bukken og de øvrige rådyr i området. På sin vis kan man sige at jeg fik et helt specielt forhold til dyret, noget jeg aldrig tidligere har oplevet i forhold til alt det andet råvildt jeg har været i nærheden.

Jeg vil gå så langt som til at sige at der næsten var en personlighed over ham. I mit studie af bukken, så jeg også noget jeg aldrig tidligere har set hos råvildt - nemlig mundvige der er peger op af - så meget at et nærmest smilende udtryk fornemmes :-)

 

I 2014 bar bukken en speciel opsats - med en abnormitet på den højre stang. Dette var også årsagen til at medierne fik interesse for  bukken, hvorfor han blev vist i jagtblade i Danmark, Tyskland, Frankrig og Sverige.

Wild - Photostory. Das Jagdmagazin - Wild und Hund - april 2015.Wild - Photostory. Das Jagdmagazin - Wild und Hund - april 2015.

Et af mine store mål for 2014 var et "portræt" af bukken og det tætteste jeg kom på dette, var det billede som ses på forsiden af det tyske blad.

Man skulle jo tro at det måtte være en let opgave - men nej, det var yderst hårdt arbejde. Der imod kom der masser af andre billeder med hjem, så helt forgæves var det trods alt ikke.

Et af de lidt mere specielle motiver er nedenstående fra en juli morgen i solopgangens sarte farver.

I løbet af sommeren skete der også det glædelige at en rå med to lam blev spottet - og det ene af disse, igen med, delvis leucisme :-)
Spændende for det udløste selvfølgelig en del spørgsmål:

  • Mon det var den "hvide buk" der var faderen?
  • Mon den var samme rå, som to år tidligere havde sat den "hvide buk" som nu igen havde gjort det?
  • Kunne det måske være den "hvide buk´s" søster, altså rålammet fra 2012? 
  • Eller?

​Jeg talte med flere om disse spørgsmål og en af landets førende indenfor studier af råvildt, var overbevist om at det var et eller flere hundyr der genetisk var årsagen til den delvis leucisme!

Rå med lam - juli 2014Rå med lam - juli 2014

Et andet spørgsmål var også de to lam´s køn?.
Desværre så jeg ikke mere til råen og hendes lam i 2014, så delvist svar kom først i 2015.

I februar måned var jeg så heldig at jeg på en af mine ture stødte på den "hvide buk" og det hvide lam fra sommeren 2014.
Ved dette møde var det ikke svært at konstatere at det var et bukkelam og med meget stor sandsynlighed var det også tilfældet med lam nr. 2
Som det fremgår af nedenstående billede er dyr nr. to fra venstre en rå, hvorfor det formodes at begge lam også er hendes - kønnet ses tydelige!


Bemærk de tidligere omtalte mundvige - på ovenstående billede.

I løbet af vinteren og foråret 2015, så jeg begge dyr sammen rigtig mange gang. Ligeheder var stor og ind imellem kan det være svært at se forskel - hvis ikke det var på grund af krops størrelsen og opsatsen.

Hos buk no.1 tegnede bastopsatsens udvikling lovende og denne gang var der ingen tegn på abnormitet. Hos lammet, var der derimod ikke meget der var synligt - modsat broderen, der udviklede en typisk 1 års opsats - på nedenstående billede ses han ude til venstre.

De to hvide dyr holdt sig i samme spring, indtil foråret slog igennem.

I starten af april var jeg lidt spændt på at se hvornår fejning af opsatsen ville ske. Spændingen var med udgangspunkt i datoen 2014 og egentligt havde jeg aldrig tidligere spekuleret på at en buk fejer på samme tid af året - året efter år, eller om der måske er andre faktorer der spiller ind.

Faktisk fejede han med præcision - og med et år og + -24 timer, skete det, men uheldigvis om natten eller tidlig morgen, for da jeg forlod ham om aftenen var der intet sket men næste dags morgen var det overstået.

Det blev til en del billeder af dyrene i 2015 og et af mine drømme motiver, var af brunst akten - men det blev ved drømmen.
Derimod var der flere spændende møder i specielle situationer, i den knald gule rapsmark - hvor jeg på samme morgentur mødte begge hvide dyr, i spring, i hvedemarken en tidlig tåget morgen, på engen i mosekone bryg m.fl.

I sæsonen (2015) indløb der en melding, fra en lokal, om at der nu igen var observeret et nyfødt hvid lam - rå og lam var set en aften på et engstræk :-)

Med så spændende en melding måtte jeg selvfølgelig ud for at prøve lykken, så jeg drog afsted og lykken var med mig.

Beretningen kan læses på dette link

Et nyt lam med delvis leucisme havde set dagens lys. 

Roe Deer, lamb - 2015Roe Deer, lamb - 2015

Lammet så jeg ikke mere til fra den 10. maj, som var datoen for mødet og resten af 2015.

Mødet havde dog efterladt et par spørgsmål:

  • Køn?
  • Aftegninger på den del af dyret jeg ikke kunne se?

I vinteren 2015/2016 var jeg i området nogle gange og så også et hvid dyr, men var egentligt lidt usikker på om det var no. 1 eller no 2, indtil jeg en dag i januar var heldig at komme til dyret i en uhøstet majsmark.

Min første indskydelse var at det var buk no. 2, men ved nærmere "eftersyn" viste det sig faktisk af være no. 1. Må erkende at jeg blev snydt af opsatsen, der slet ikke havde udviklet sig som forventet - langt mindre end mange andre alderssvarende bukke på dette tidspunkt af året.

Buk nr. 1Buk nr. 1 Imponerende så godt han egentligt er kamufleret i de gyldne majsstubbe og den hvide sne - ik ?

Tilbage til den 23. februar 2016 - hvor mit første møde med det hvide lam fra maj 2015, blev et behageligt gensyn og hvor der blev givet svar på mine spørgsmål.

Sidst på dagen i den flotteste solnedgang spottede jeg et hvidt dyr, som viste sig at være et fint lille bukkelam - No. 3. De brunlige aftegn var meget lig dem der også går igen på no. 1 og no. 2, dog nok en anelse mere brunt på begge sider.

Bukkelammet gik på lysningen sammen med råen, som af størrelse ikke var typisk gammel rå stor - men alligevel et godt dyr.

Et dejligt gensyn :-)

Buk nr. 3Buk nr. 3 Buk nr. 3Buk nr. 3 Buk nr. 3Buk nr. 3

Tiden vil nu vise om no. 2 fortsat findes i området, eller naturens kræfter har skubbet den ud i et af de område jeg ikke har adgang til ?

Turene i området var i forår og sommerperioden 2016 ret begrænset, men hen over efteråret konstaterede jeg at endnu et hvid var kommet til - dette med lidt flere brune "fragtmenter" af aftegn, end de tre tidligere. Men IGEN en buk:-)

Jeg tog lidt billeder i efteråret og gik så lidt mere intensivt til værk i den tidlige del af 2017 - hvorfra nedenstående billeder stammer.

 

Vi må herfra se hvad 2017 byder på - endnu et lam, dukker nogle af de tidligere hvide Bukke op, hvor ses de evt. osv. ?

 

]]>
kimhenriksen@outlook.com (Kim Henriksen Photography) Hviderådyr delvisleucisme råbuk rådyr http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2016/2/de-hvide-r-dyr Wed, 24 Feb 2016 12:56:05 GMT
Nyt liv og en fortsættelse af historien om de Hvide Rådyr http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2015/5/nyt-liv-og-en-forts-ttelse-af-sagaen-om-de-hvide-r-dyr  

VAR PÅ PLADS
lidt før kl. 19 og sad faktisk rimeligt godt med snuden mod vest - i kanten af skoven og med engen ret foran mig. 
Skal lige tilføje at jeg tidligere på dagen havde fået en opringning, fra en af lodsejerene, om at der var spotte et hvidt lam, dagen forinden og med lidt research, vidste jeg nu i hvilken del af området det var set.
Efter en lille times venten uden liv, så jeg tre stykker råvildt længere mod syd, en rå og to bukke og besluttede at jeg ville prøve at se hvad det
kunne blive til, så pakkede sammen og lavede hurtigt min egen lille strategi. 

Hvis jeg gik i kanten imellem skoven og engen, vil de ret hurtigt registrerer mine bevægelser, så besluttede at benytte et læbælte som skjul og
da læbæltets ene række af træer var taget ud, gav det udmærket plads til min "pürsch". Ca 100 meters gang og pludselig ser jeg noget hvidt i modsatte side af læbæltet - og var ikke i tvivl. DER lå det hvide lam - lagt af, af råen og trods min tilstedeværelse følte det sig 100% sikker. 

Roe Deer, lamb - 2015Roe Deer, lamb - 2015

Da afstanden var kort, måtte jeg træde et par skridt tilbage for at kunne udnytte objektivets mm. 
Et meget spændende øjeblik og en fin serie af det lille skrøbelig lam - skudt på ganske kort tid, inden jeg hurtigt forlod stedet igen.

Roe Deer, lamb - 2015Roe Deer, lamb - 2015

Efterfølgende ser jeg at de brune aftegninger minder om de to andre hvide dyrs, men om der er mere end det der ses på billedet - ja det må vi
se om der kommer et svar på senere.

Se flere billeder under afsnittet Gallerier.

 

 

 

 

]]>
kimhenriksen@outlook.com (Kim Henriksen Photography) http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2015/5/nyt-liv-og-en-forts-ttelse-af-sagaen-om-de-hvide-r-dyr Sun, 10 May 2015 21:00:00 GMT
Grævlinge http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2015/5/gr-vlinge ET AF DANMARKS STORE ROVDYR

Grævlingen er uhyggeligt dragende, når man er naturfotograf og naturelsker.

Jeg husker dyret fra min tid som aktiv jæger, hvor jeg nogle gange var heldig at møde et individ en tidlig sommermorgen, når det var på vej hjem til graven efter nattens "togt" - og jeg husker min forundring over at et dyr med disse farvetegning og af den størrelse, lever i den fri danske natur.

Da mit fotografiske virke havde holdt sit indgreb i mig i nogle år, fik jeg af en daværende kollega et tilbud om at komme med på en tur til et gravkompleks i nærheden af hans bopæl og jeg var ikke sen til at sige JA TAK.
Graven lå inde i skoven, men alligevel så tæt på en eng, at vi kunne se de græssende kreaturer der gik derude. Gravkomplekset var stort, masser af huller (piber som det kaldes i fagsproget) og rigtig meget udskrab af friskt gult sand og ved flere af piberne var der en helt tydelig fur der ledte ned under jorden og i disse tilligemed vissent græs der var slæbt til stedet - alle tydlige og sikre kendetegn på at Grævlingen boede der.

Vi havde en super spændende aften med udgang af flere dyr, som det ofte kan være tilfældet, da Grævlingen er meget social og lever i klaner (familier med flere individer) og så denne aften også uger (Grise) der legede på kanten af piberne, helt som når vi ser hundehvalpe i leg. For mit vedkommende blev det desværre ikke til billeder denne aften, men en ild var tændt.

På turen hjem sad jeg og kom i tanke om at i vores nabolag havde jeg engang mødt grævlinge grise en sommeraften og viste også at der lå et gammel gravkompleks i området - så en tanke blev født og allerede næste aften var jeg på stedet.

Begejstringen var stor da de specielle kendetegn (som beskrevet i ovenstående og læg mærke til miljøet på billederne) var synligt og at jeg derfor 5 min. gang fra bopælen havde "mit eget" sted". Så i juli måned 2010 fik jeg mit første billede af grævling.

BCCCCC Bestemt ikke noget teknisk godt billede, men med mit daværende udstyr (Nikon D300 - Nikkor 70-300) blev det ikke bedre - men oplevelsen var så stor og jeg husker stadig øjeblikket hvor det lykkes.

Noget der kendetegner fotograferingen af Grævlingene, fra de steder jeg har til rådighed, er at lyset er sparsomt, så det kræver lysstærke objektiver og kamerahuse der mester høj ISO, unden at efterlade for megen støj.

Da ovenstående objektiv langt fra er lysstærkt, kom jeg på at mit macro objektiv, som dengang var mit eneste objektiv med blænde 2,8 måske kunne benyttes, så næste aften var jeg på plads igen.

Grævling - DK (Badger)Grævling - DK (Badger)BCCCCC Igen lykkes det og denne gang uden så høj en ISO, men den dag i dag og mange billeder senere, ser jeg at resultatet kunne være bedre - men det blev til flere billeder af Grævling, med Macro objektivet og det i sig selv er jo en præstation :-)

Grævlingen er fortrinsvis nataktiv, men i sommerhalvåret opstår der muligheder, da de ofte er aktive kort før solonedgang og frem til (og nogle gange efter) solopgang og er man heldig at have adgang til et af de steder hvor der er grise, kan der sagtens være aktivitet et godt stykke før solnedgangen.

Mine erfaringer er at morgen fotograferingen ikke giver de store resultater, måske pga. at dyrene har været meget aktive om natten og derfor blot skal hjem for straks at gå i boet og jeg har endnu ikke fået et morgen billede af dyrene.

Jeg foretrækker anstands fotografering, hvilket vil sige at jeg sidder placeret i nærheden af gravkomplekset. Vinden skal være god, altså modvind, så dyrenet ikke får fært af en. Jeg er iklædt grænt tøj og ind imellem camoflage - bære ansigtsmaske og handsker og afstanden til boet er forholdsvis kort - 10 meter og ind imellem mindre.

Udstyret er placeret på et trebenet stativ og der er lagt et camoflagenet op over.

Mit foretrukene objektiv er 300 mm/2,8 - det er lysstærkt og passer fint til afstanden.

Et par små pjuskede grise der kort forinden dette billede blev taget var kåde som mange andre dyrebørn - og gav den maks gas :-)

Gris fra 7. maj 2012 kl. 21.18Gris fra 7. maj 2012 kl. 21.18
Gris der kigger op over skrabet, der ligger lige udenfor en af piberne.

Grævlingen ser ikke særligt godt, men undlad alligevel at bevæge dig og skal det ske, så gør det meget langsomt. Hørelsen er meget mere udviklet og den mindste fremmede lyd de høre er nok til at de forlader "jordens overflade". Derfor er det også en god ide at man ikke starter med at skyde en helt række billeder af dyrene straks de er fremme. Et enkelt skud, en lille pause - et par skud mere osv., så er sandsynligheden for at de ikke bare smutter ned igen størst.

Her et voksent dyr der er igang med at trække vissent (brugt) græs op fra graven - bemærk den omtalte fur, der kendetegner deres tilstedeværelse.

En han er normalt kønsmoden som et årig, hvor hunnerne er kønsmodne i treårsalderen. Kuldet er på 2-3 unger, der fødes i januar-marts måned.


Gris fra juli måned.

Her et voksent dyr der havde udgang sammen med to Grise.

Siden 2010 har Grævlingene været en fast del af min fotokalender og jeg afsætter rigtig mange timer i deres nærområde og vil anslå at mindst 98% af tiden er ventetid - så tålmodighed er nødvendig og skuffelser, såfremt de ikke viser sig, kan man godt glemme alt om, for det sker ofte..

I skrivende stund er årets første billeder kommer i hus - det skete 1, maj.

Data - Nikon D4s - Nikkor 300 mm/2,8 VRII - ISO 2800, 1/30 (Håndholdt)

Data - Nikon D4s - Nikkor 300 mm/2,8 VRII - ISO 2800, 1/50 (Håndholdt og manuel fokus).

Grævlingene besøges løbende og ind imellem har jeg "gæster" med på stederne, men flere vil sikkert bekræfte at det udover at kræve tålmodighed, så er det spændende, men slet ikke så lige til at tage et godt billede af Grævlingene.

Her et billede fra den 21.5.15 kl. 21.34

Data - Nikon D4s - Nikkor 300 mm/2,8 VRII - ISO 2800, 1/80 (Manuel fokus).

Billede fra den 28.5.15 kl. 21.18. 
Flere gange havde den haft hovedet fremme, men hver gang trak den sig tilbage - en scenarie der stod på længe, men pludselig stod den på skrabet og straks gig den på vekslen mod engen for at gå på jagt
.

Data - Nikon D4s - Nikkor 300 mm/2,8 VRII - ISO 720, 1/100 (Manuel fokus).

Afslutningsvis en lille tekst fra http://klartxt.dk - ejer Torben Møller-Nielsen.

 

 

 

]]>
kimhenriksen@outlook.com (Kim Henriksen Photography) Badger DaniskWildlife Grævling HighISO HøjISO Nikond4s Wildlife http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2015/5/gr-vlinge Mon, 04 May 2015 14:20:00 GMT
Rådyr http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2015/4/Raavildt Det er ingen hemmelighed 

at mit hjerte er solgt til råvildt og måske skylden for dette skal placeres hos mine forældre ?

Da min søster og jeg var børn blev vi ofte, efter vi var badet og havde fået vores nattøj på, stoppet i bilen i forårsmånederne. Herefter gik det ud til områder hvor vores far, var bekendt med at råvildtet havde deres udgang, for som Jæger havde han sans for denne slags.

Nu mange år efter huske jeg det som rigtig mange ture og husker også spændingen ved at få den store kikkert i hånden og se dyrene helt tæt på.

Senere blev det til deltagelse på jagterne og især bukkejagten var spændende - alene turen til reviret var en oplevelse, for min far og jeg viste hvor der skulle køres stille for at kunne observerer og hvor vi skulle holde ind for at opleve deres adfærd igennem vores kikkerter. 

Jagterne var et rent studie i natur - masser af oplevelser, hele vejen rundt i det biologiske skattekammer - stort som småt.  I mit voksenliv er der lagt utallige timer i studier af dyrene og i dag vil jeg mener at jeg kender hver en "krølle" på den adfærd der udvises - en gave som jeg sætter ufattelig stor pris på.

Flere årtier efter og meget råvildt på samvittigheden, blev jagten lagt på hylden og fotograferingen tog "voldsomt" over - og hovedvægten af mine motiver i min database, er af det prægtige og smukke Råvildt.

Fascinationen ligger så dybt i mig, at deres livscyklus er en del af mit liv, hvorfor det er helt naturligt at årets temaer skal opleves og fotograferes.

Spring i vinterlandskab -

Spring i vinterlandskabet

Et lidt mere særpræget spring og nogle hvide individer som fremgår flere gange i denne lille blog -

Råbukkenes bast stadie - 

Den dominante del af bukkens virke -

De synlige drægtige råer-

Rålammene der bliver sat-

Omsorgen fra rå til lam-

De store bukke og særpræget bukke -

Bukkejagten -

Og så lige et yderst eftertragtet trofæ - Guldbukken, der efter en årelang og vellykket forvaltningsplan, forendte en smuk majaften, under bøgens grønne skær -

Brunsten - 

Efteråret og vinterens stemningsøjeblikke -

]]>
kimhenriksen@outlook.com (Kim Henriksen Photography) Hvide Rådyr Råvildt http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2015/4/Raavildt Wed, 29 Apr 2015 14:18:28 GMT
Lille Vildmose - forårstegn http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2015/2/lille-vildmose---for-rstegn Er der mon forår på vej?

Området i og omkring Lille Vildmose er en ægte perle af fantastisk natur, med tilhørende oplevelser. 

I år halvejs igennem februar måned (16.2) ankom de første traner (Grus grus) til mosen og den helt fantastiske lyd at deres trompeterende sang lod sig høre over mosens fenner.

Der var tre voksne fugle, hvoraf det ene udadtil var et par - men om den tredje fugl bliver en sand "ægteskabsbryder" er endnu ikke bekræftet.

Det forlyder at der aldrig er observeret traner så tideligt i mosen som i år - men uanset hvad, så fik jeg som en af de første billeder af observationen.
Ovenstående billede blev gengivet da DR den efterfølgende dag havde et indslag om observationen med i deres vejrudsigt - http://www.dr.dk/tv/se/vores-vejr/vores-vejr-552#!/02:48

 

]]>
kimhenriksen@outlook.com (Kim Henriksen Photography) 2015 Forårstegn Lille Traner Vildmose http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2015/2/lille-vildmose---for-rstegn Wed, 18 Feb 2015 18:08:47 GMT
Mit hidtil hurtigste http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2015/1/mit-hidtil-hurtigste Afhængig af hvilke motiver en fotograf er på "jagt" efter, stilles der specielle krav til fotoapparatet/udstyrets specifikationer og
så selvfølgelig også fotografens evner.

Når en naturfotograf tænker i specifikationer er det ofte med tanke på følgende:
ISO Performens
Antal billeder pr. sek.
Opløsning
Autofokussystemet (reaktion)

og hertil kommer så hele "ræset" omkring lysstærke objektiver og ikke at forglemme - brændvidde.

Et af mine ældre kamerahuse, Nikon D300 som jeg den dag i dag ind imellem stadig benytter, imponerende da det blev lancere med 8 (ca.) fps. (fps - billeder pr. sek.- forudsat der var monteret et batterigreb.

Min efterfølger, Nikon D7100 måtte nøjes med 6 fps., men så til gengæld en forbedring fra D300´s 12,3 mio pixel til 24,1 mio pixel.

Herefter blev skridtet Fuldframe (FX) og valget faldt på Nikon D800 - med imponerende 36,3 mio pixel, men kun 4 fps . :-(
Ingen tvivl om at D800 er et herligt redskab med fantastiske specifikationer, men især på områderene ISO performens, antal billeder pr. sekund og autofokus systemet - er der svagheder og siden lancering af D800 er der da også kommet forbedret udgaver.

Men for at nå målet i forhold til manglerne er D4s også blevet en del af familien - og sikke et familiemedlem. D4s er en forbedret udgave af det anmelder roste D4 - D4s er bl.a. forbedret i forhold til processoren, med Expeed 4 der i specifikationerne er 30% hurtigere end Expeed 3 processoren i D4. ISO området er kalibreret med 1 trin mere end på D4, men vigtigst er nok en forbedret højlystegning ved alle ISO trin og at ISO forbedringen er forbedret 1 trin, forstået således at ISO 3200 kvalitet i D4 svare til ISO 6400 i D4s.

 

AF systemet er det kendte 51-punkt system, med et , 9-punkt, 21-punkt, 51-punkt og 3D tracking. Men hurtigere og med større præcision grunden den ekstra processon graft i Expeed 4.

Der er så kommet et nyt 4-punkts AF system (GrP). Her samarbejder de fire punkter og er optimeret i forhold til bevægelses situationer. Det vil sige at man som fotograf placerer GrP hvor primær fokusering ønskes og ja, resten er op til D4s :-)

Hastigheden (fps) er fantastiske 11 - men nok mere realistisk med 10 fps, hvor D4s klare så mange eksponeringer i træk der bare er i orden. Vælger man at gå fra 16,2 mp til 2,5mp er der mulighed for 25 fbs - nærmest umuligt at forstå, ik´?

Nå - man billederne skal jo også lageres og her syntes jeg den spændende nyhed er kommet - de hurtige XQD kort - USB 3 baseret.
Tidligere og egentligt også stadigvæk var/er de enkelte memory kort baseret på:
SD kort
CF Kort
SDCH og SDXC kort

Det nye er som skrevet i ovenstående - XQD kortet fra Sony, et kort som Nikon D4 og Nikon D4s kan håndterer.
Den første version 1 - kaldet S og N serien havde for nogle fotografer den store udfordring at det frøs og derfor var årsag til megen frustration.
S modellen kan læse og skrive med 180 MB/s* - hvilket ikke er imponerende sammenlignet med de "traditionelle" kort.

Primo januar 2015 lancerede Sony deres nyeste generation af XQD - Version 2 og i daglig tale kaldet XQD-G. Kortet findes i størrelserne 32, 64 og 128 GB. Det imponerende ved netop dette kort er hastigheden, læse hastighed 400 MB/s* og skrive hastighed 350 MB/s* - med andre ord og såfremt behovet opstår, er det muligt at holde udløseren i bund og skyde ukomprimeret NEF (RAW) Filer i størrelsen 19,3 MB - i en serie på over 100 billeder - imponerende ikke.


Nu er det værd at bemærke at det ikke altid er en fordel med en en indstilling der eksempelvis er 11 fbs - måske hitraten i forhold til skarpe skud bliver højere ved at sætte fbs mindre - og en anden ting der også skal kunne følge med i de hurtige øjebligge er objektivets AF motor - jo jo, der er mange ting der er medvirkende til om det lykkes.

Men uanset hvad så er D4s mit hidtil hurtigste og i mine øjne det mest genemførte kamerahus Nikon til dags dato har sat på gaden :-)

* Jf. Sony test specifikationer

 

]]>
kimhenriksen@outlook.com (Kim Henriksen Photography) D4s G Nikon XQD fbs kort memory memorycard serie serien http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2015/1/mit-hidtil-hurtigste Thu, 15 Jan 2015 19:00:00 GMT
Storm over Danmark http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2015/1/storme-over-danmark Endnu engang var det stormene der satte dagsordenen - navnene var Dagmar og Egon.

Som ved tidligere storme gik det udover det heldigvis mest udover det materielle og heldigvis for det, men det materielle har jo også ejere, så selvfølgelig var der mange mennesker der blev berørt. Stormrådet trådte efterfølgende sammen og afgjorde at der var stormflod i visse del af landet - så nogle berørte kunne glæde sig, men der var bestemt også andre der blot stod tilbage og mente at de var ladt i stikken.

Området omkring Nørlev Strand er et af de områder der blev hårdt ramt - stormen tog for sig af klitterne og fra mediernes side, blev 10 meter oplyst, som det havet tog på få dage.

Jeg besøgte stedet søndag den 11. januar om formiddagen og blev forundret over hvor stort et tilløbsstykke det var, men nyheder og "katastrofer" har jo altid vores bevågenhed.

 

Billederne er taget med Nikon D800 - Nikkor AFS 20 f/1.8 ED.

Januar - Stormen EgonJanuar - Stormen EgonNørlev Strand 11.1.2015 Januar - stormen EgonJanuar - stormen EgonNørlev Strand 11.1.2015 Januar stormen EgonJanuar stormen EgonNørlev Strand 11.1.2015 Januar Stormen EgonJanuar Stormen EgonNørlev Strand 11.1.2015 Januar - Stormen EgonJanuar - Stormen EgonNørlev Strand 11.1.2015 Januar Stormen EgonJanuar Stormen EgonNørlev Strand 11.1.2015

]]>
kimhenriksen@outlook.com (Kim Henriksen Photography) D800 Egon Nikon Nørlev Storm Strand http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2015/1/storme-over-danmark Sun, 11 Jan 2015 14:00:00 GMT
2015 og et helt nyt fotoår - hvad mon det byder på? http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2015/1/2015-og-et-helt-nyt-foto-r---hvad-mon-det-byder-p Et nyt år er skudt i gang og muligheden for at det bliver et spændende år er lige så stort som de foregående år.

2014 bød på fine oplevelser med nye motiver på hukommelseskortet. Det var også året hvor overgangen til Full frame gjorde sit indtog og et nyt vidvinkel objektiv til full frame blev købt hjem samt Nikons nye version af Teleconverter TC 1.4 III.

Et af de store øjeblikke var mødet med den Hvide Råbuk i april. Netop april gjorde de første billeder lidt sjove, da de blev taget den 1. april, der jo som bekendt er Aprilsnarens dag. Så mange af nettes beskuer havde en tro på at billederne var photoshoppet :-) Hvilket vel er forståeligt nok, når der pludselig dukker en sjældenhed som ham op den 1. april

Jeg tilbragte mange timer i området hvor han færdes og med lodsejerenes velvillighed blev opgaven en fornøjelse. Da jeg havde taget mange billeder af ham, gik der sport i at lave et "portræt" af bukken, hvilket var en yderst svær opgave - og det bedste "portræt" opstod ved en tilfældighed og meget pludseligt - men trods det må jeg erkendet at jeg er tilfreds med resultatet.

Danmarks Jægerforbund fandt også interesse for hans eksistens, så de tog gavmildt imod min tekst og billeder og bragte dem i deres august nr. i bladet Jæger - 2 helsider.

Oplevelsen i 2014 blev afsluttet med at jeg fik et billede af en rå i området, som havde følge af to lam - et normalt farvet og et hvidt med samme aftegn som den hvide buk. Så det store spørgsmål er om han er faderen, eller det måske var hans moder eller søster jeg så?

Rå med lam - juli 2014Rå med lam - juli 2014 Mange har spugt mig hvilket er de mange billeder jeg selv mener at det bedste, men når der er så mange unikke at vælge imellem bliver det svært. Men et helt specielt billede hvor situationen, lyset og fortolkningen  står i klar erindring er fra den den 24. juli kl. 05.05 - den "solopgang" husker jeg tydeligt:-)

Året var selvfølgelig også et "Grævling" år. 
Hele tre gravkomplekser med Grævlinge havde jeg adgang til i 2014 og da de også indtog vores foderhus i baghaven, kom de pludselig meget tæt på. Jeg havde flere gode dage og timer hos dem og fik bestemt også brugbare billeder, selvom forholdene ofte er svære, grundet det manglende lys. Jeg havde gode "fotovenner" med et par gange, dyrene blev set, men desværre kom der ikke 100% billeder med dem hjem - måske året i år giver muligheder ?

Fotobogs projekter blev det også til - 7 store bøger omkring en unik våbensamling og der mangler stadig en enkelt bog, før den komplette samling på 8 bøger og 400 våben er færdig.

Et andet projekt fra et af de store Nordjyske godser er også færdigt og her var der også store oplevelser som måske aldrig kommer igen. Det handlede om ringmærkning af 2 unger af Kongeørne. Fantastiske fugle, hvor de gamle også blev fotograferet flere gange, til brug for bogen.

I forbindelse med samme projekt bød det naturligvis også på andre fine motiver.

 

Det danske hjortevildt har altid haft min fascination, så da muligheden for at komme på et stor midtjysk gods med adgang til Sikavildt var jeg ikke sen til at sige ja tak. Det var en stor oplevelse at møde disse fantastiske dyr og ikke mindst får lov til at skyde lidt billeder af dem.

Når nu vi er ved hjortene så er Krondyrens brunst næsten blevet en årlig tradition i forhold til fotografering. Hitraten var større end tidligere og derfor blev turene nok også i år til betydelig flere. Når de store hjortes brunstbrøl giver genlyd i skoven føler man sig næsten sat tilbage til urtiden og glemmer alt om tid og sted.

Efteråret er jo jagtsæsson og selvom jeg ikke længere er jæger ynder jeg at følge med for at se jagthundene arbejde. Når man ved hvor meget træning der ligger bag hundenes præstationer, er det en fornøjelse at se samarbejdet imellem fører og hund og samtidig er det vigtigt at understrege at hunden er en yderst vigtig "spiller" i forhold til efterårets hagljagter-anskydninger kan desværre ikke helt undgås og her løser hundene den sidste del af opgaven.

Der er kommet rigtige mange billeder med hjem, hvoraf en del går til et par jagt/hundeblade. Ind imellem benyttes tiden til at lave billeder af lidt mere kreativ art, som nedenstående.

Både Nikon D800 og Nikon D4s er jo spændende kamerahuse. Det ene med en super detaljegrad og den andet lynhurtigt og perfekt hvad angår ISO performens.

Lidt eksempler:

D800-Nikkor AF-S 105 mm VRII - 1/250 sek, f/7,1 ISO400 D4s - Nikkor AF-S 300 mm VRII + TC 1,7 II - 510 mm 1/100 sek, f/7,1 ISO2500

D4s - Nikkor AF-S 300 mm - 1/1600 sek, f/4 ISO2500

Rigtig godt Nytår og et rigtig godt Fotoår :-)

]]>
kimhenriksen@outlook.com (Kim Henriksen Photography) http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2015/1/2015-og-et-helt-nyt-foto-r---hvad-mon-det-byder-p Fri, 02 Jan 2015 16:51:00 GMT
Rejsen fra syd mod Vendsyssel i nord -Bracco Italiano http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2014/1/rejsen-fra-syd-mod-vendsyssel-i-nord En dag med den gamle Italienske jagthund - Bracco Italiano.

Bracco Italiano er en gammel italiensk jagthunderace der stammer tilbage til år 1400. Omkring 1920 var racen ved at uddø, men en storstilet indsats fra hundeelskere, jægere m.fl. fik genoprettet en god bestand. Omkring 1990 kom racen til norden og er i dag repræsenteret med relative gode bestande i de nordiske lande. 

Jeg havde fornøjelsen af at tilbringe dagen sammen med to repræsentanter for racen og fik herlige oplevelser med i bagagen.
Jagten foregik i et flot og varieret terræn og hundene evnede at tilpasset sig de enkelte terrænformer og anlagde flotte jagtsøg. 

De var i god hånd og lod sig dirigere med ganske få anvisninger og stort set uden fløjten og råben. Stand og sekundering er hvad vi ønsker os af stående hunde, som Bracco´en jo er, og begge dele viste de til UG.

Som mangeårig jæger og jagthundemand med en forkærlighed for de kontinentale hunde, må jeg erkende at Bracco´en har sin plads i de fleste jægeres hjem. At den foruden at være en effektiv stående jagthund samtidig har et godt sind, et roligt temperament og er social tilpasningsdygtig er jo kun ekstra plusser for familien med jagthund.

I Danmark møder man ikke racen på ret mange jagter, hvilket skyldes at kilder på nettet angiver at der pt. er under 100 individer – men hvem ved hvordan det det kan se ud om nogle år, for der findes flere seriøse opdrættere der vil det bedste for og med racen.

Se flere billeder på dette link

 

 

]]>
kimhenriksen@outlook.com (Kim Henriksen Photography) http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2014/1/rejsen-fra-syd-mod-vendsyssel-i-nord Mon, 06 Jan 2014 17:43:00 GMT
Livskvalitet http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2013/8/livskvalitet Livskvalitet er mange ting og for mig også flere ting, men en af de store kvaliteter er når jeg året rundt kan følge Råvildtet på min ejendom.
Som nu her til morgen, efter kaffen, skulle hønsene lige ha´ serveret de sidste rester af salaten fra aftensmaden i går. I hurtigt trav mod hønsegården rundede jeg staldbygning og så straks råen, der stod på græsmarken 50 meter ude. UPS - en hurtig fastfrysning og en tilbagetrækning og planen var klar, for i mit indre var der ingen tvivl om at bukken var hos hende og dermed også brunst scener i vente. Fotogrejet blev gjort klart, og "kontortøjet" udskiftet med camouflage. Herefter en lille time sammen med de to pragtfulde "fotomodeller". Skøn måde at starte arbejdsdagen på og en gang "naturlig livskvalitet" i baghaven, hvad mere kan man forlange på en regnvejrsdag.

]]>
kimhenriksen@outlook.com (Kim Henriksen Photography) http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2013/8/livskvalitet Thu, 08 Aug 2013 10:18:30 GMT
Hvid Stork http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2013/5/hvid-stork

Hvid Stork - måske Danmarks nordligste pt.?

11.5.2013 Via telefonen indløb meldingen - "Hvid Stork" lige vest for byen. Hurtigt afsted med fotoapparatet og fremme i løbet af no time.Spottede den straks - men desværre 120-130 meter uden på vintersædsmarken. Havde heldigvisvis grebet teleconverteren (2,0) i farten, så den blev sat på. Var på stedet i ca. 1 1/2 timer, hvor der det meste af tiden stod ned i stænger, lyn og torden og meget mørke skyer. I regnvejeret stod den stille, men i pauserne imellem bygerne var den aktiv og kom da heldigvis også tættere på. Stor oplevelse og her et par af billederne.

13.5.2013 - I lørdags stod der en enkelt Hvid Stork som jeg fik lidt billeder af. I går stod den der stadig og så her til morgen var der pludselig 8 i alt - lækkert.
Desvære var vejrguderne ikke med mig - overskyet og ind imellem tunge regnbyer - men når de nu står her, må man jo holde sig til.

14.5.2013 - Fra morgenstunden kl. 07.30 stod de på samme sted som foregående dag. Kom forbi igen kl. 10.45, der var de væk. Senere, efter kl. 16.00, fandt jeg dem imellem frilandsgrise, nu kun syv. Efter ca. 25 min. observation trak de i samlet flok øst for byen, hvor de slog sig ned i en lavning med fugtig eng og her blev der også mulighed for at få et bad.

15.5.2013 - Storkene fortsætter med at være i baghaven :-) I morges var de 7 og det fortsatte til kl. ca 14, hvorefter der stødte en enkelt mere til - så nu er de fuldtallige igen. Tilstøderen er helt klar en han, meget dominerende og flere af de andre er direkte bange for ham. Først på dagen havde et par af dem gang i lidt redebyggeri, så der blev fløjet pinde til toppen af en gammel Skaderede. Som de sidste dage har været været meget svingende og sparsom hvad angår lys.

16.5.2013 - efter en hurtig snak med gårdejeren, Jens, om at han og hustruen Birgitte var enige om at de gerne ville have en storkerede på taget af deres staldbygning gik det stærkt. Foreningen storkene.dk rykkede meget hurtigt og var villige til allerede den efterfølgende dag at få en repræsentant til Tårs med en rede som kunne sættes op.

17.5.2013 Mogens fra foreningen kom midt eftermiddag og der var vi stort set klar med de forberedende ting, så reden kom op og blev placeret rigtig godt.

Storkene var på stedet morgen og formiddag og der var aktivitet hvor jeg flere gang så dem flyve med redemateriale, så forventningerne var MEGET store. Uheldigvis var fuglene vær om eftermiddagen og vi har ikke set dem på stedet siden.......men da vi nu har gjort hvad vi kunne, må naturens gang klare resten, så måske næste år - vi har lov at håbe.

Hvid Stork Se serien her

 

]]>
kimhenriksen@outlook.com (Kim Henriksen Photography) http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2013/5/hvid-stork Mon, 13 May 2013 19:04:58 GMT
Grævling og Ræv http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2013/5/gr-vling-og-r-v

I den kommende tid er mit fotoprojekt rettet mod Rævehvalpene og Grævlingens grise. Begge er rovdyr som jeg finder meget fascinerende. 
Rævene er klart de letteste at få billeder af da de er skumrings aktive, men hvad angår Grævlingen er det en helt anden sag.Grævlingen er oftes er nataktive og forholdene derfor vanskelige, da lyset vil være meget begrænset. 
Jeg håber nu allugevel at heldet vil tilsmile mig og efterfølgende give mig muligheden for at dele mine oplevelser og billeder med jer.

Har været på lokationen, her til morgen, hvor jeg tidligere har haft held med Grævlingen og dennes grise. Glæden var stor da jeg kunne se at der igen i år er aktivitet i boet. Masser af friskt sand der ligger i store bunker, vissent græs der er trukket til boet, de karakteristiske fuer til og fra boet, begge kendetegn der er så typiske for Grævlingen. Næste besøg bliver formenligt i morgen, tirsdag aften :-)

Gris fra 7. maj 2012 kl. 21.18 Følg med i serien her

 

]]>
kimhenriksen@outlook.com (Kim Henriksen Photography) http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2013/5/gr-vling-og-r-v Mon, 06 May 2013 14:00:16 GMT
Bukken bag Birkelund 2013 http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2013/4/bukken-bag-birkelund-2013  

Årets Weber er en tradition der har stået på i flere år, ja faktisk siden en jeg slap riffeljagten tilbage i 2007. Året efter overtog min far "bukkejagten" på min lille ejendom. 
Traditionen er følgende - bukken skal være rød og er der flere bukke, hvilket faktisk er tilfældet de fleste år, er jeg "dommeren" der bestemmer hvilken buk der må skydes. 
Vi starter med at jeg deltager med fotoapparatet for at se om vi kan være heldige at få to "skud" på dyret og hvis ikke det sker indenfor de første gange, ja så går der hverdags sysler i den for mit vedkommende og han må så klar sig selv, hvilket heller ikke er nogen problem. 
I år har jeg haft fornøjelsen af 7 samtidige dyr, heraf tre bukke. Så året i år står imellem de to bukke på serien og når de er fejet træffes valget - så indtil videre må jægeren leve i spændingen :-)

Se serien her

 

 

]]>
kimhenriksen@outlook.com (Kim Henriksen Photography) Bukkejagt Fejet råbuk Råbuk bastbuk http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2013/4/bukken-bag-birkelund-2013 Fri, 26 Apr 2013 15:30:55 GMT
Nikon Teleconverter http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2013/4/nikon-teleconverter Jagten efter mere brændvidde kan blive en besættelse og rigtig dyrt :-(

En mulighed for at få mere brændvidde er teleconvertere, der dybest set er et modul der sættes imellem kamerahuset og objektivet og giver derved forstørrelse. 

Så fordelen er billigere brændvidde, men ulempen er mistede blændetrin, en smule mindre skarphed og sidst men ikke mindst langsommere autofokus.

Jeg har idag Nikons TC 2.0 III som jeg har benyttet både på min Nikkor 70-200 f/2.8  VRII og Nikkor 300 f/2.8  VRII - under de rette forhold giver kombinationerne fine resultater og set med mine øjne er det største minus langsommere autofokus.

Billedet af svanerne er med TC 2.0 III, hvor der mistes to blændetrin - så største blænde ved brug på Nikkor 300 f/2.8 er blænde f/5.6. Dette billede er dog eksponeret med blænde f/7.1. Et billede som dette hvor motivet stort set ikke er i bevægelse har autofokusen ingen betydning.

Billedet af fasanhanen er med TC 1.7 II, hvor der mistes 1 1/2 blændetrin - så største blænde ved brug på Nikkor 300 f/2.8 er blænde f/4.8, som også er benyttet ved eksponeringen. Fasanen bevæger sig i situationer som nedenstående, men trods det er den lidt langsommere autofokus intet at tale om - så denne kombination kan klart anbefales.
 

Data, Nikon D7100 - Nikkor 300 f/2.8 VRII-Nikon TC 2.0III - 600 mm - f/7,1 - 1/320 sek. - ISO 200

Data,Nikon D7100 - Nikkor 300 f/2.8 VRII-Nikon TC 1.7II - 510 mm - f/4.8 - 1/250 sek. - ISO 250


 

]]>
kimhenriksen@outlook.com (Kim Henriksen Photography) Nikon Teleconverter http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2013/4/nikon-teleconverter Tue, 16 Apr 2013 05:00:00 GMT
Test af Nikon D7100 http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2013/4/test-af-nikon-d7100  

Test af Nikon D7100

De første billeder taget med det nye kamerahus.
Jeg har vente og ventet på at Nikon skulle komme med et nyt Semiprof kamerahus som afløser for D300, men må erkende at efter de har lanceret en række nye FX huse og senest Nikon D7100 med flotte specifikationer, så forsvandt min drømme.

Jeg hentede derfor igår (tirsdag 9.4.) det nye D7100 og fik hurtigt en smule strøm på banditten, så jeg lige kunne rulle en tur i menuerne, inden jeg smuttede ud i de sidste dagtimer. 

Min umiddelbare fornemmelse af huset er nu god, selvom der er flyttet omkring på knapperne og kommet nye funktioner til, der selvfølgelig skal læres. Menuen virker genkendelig og simpel og jeg er især glad for at WB, QUAL og ISO er lagt på selvstændige knapper der i kombination med primært og sekundært kommandohjul håndteres indstillingerne. 

Lukkerlyden er dejlig blød på huset, hvilket glæder mig når motiverne står på vores klovbærende vildt - der kan være lidt følsomme 

Ergonomien er uden batterigrebet ikke godt nok, da huset er mindre en mit gl. D300 - højden er ca. det sammen men i bredden er det ca. 1 cm mindre.

Glæder mig til at teste det godt igennem i forhold til Autofokus ISOen`s håndtering af støj og nu hvor foråret er lige om hjørnet burde det blive muligt. 

]]>
kimhenriksen@outlook.com (Kim Henriksen Photography) http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2013/4/test-af-nikon-d7100 Wed, 10 Apr 2013 20:00:00 GMT
Høgeuglen i Bunken Klitplantage http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2013/4/h-geuglen-i-bunken-klitplantage Høgeuglen blev pludselig observeret i Bunket Klitplantage i startet af april og alle med interesse for fugle og foto talte om den lille smukke fugl.
Jeg var selv på stedet et par gange, første gang 2. april over middag, hvor stedet af alt mest lignede Københavns hovedbanegård i myldertiden - faktisk ikke særligt rart. 
Jeg besluttede derfor at ta´ turen igen den 4. april og denne gang fra solopgang. På stedet var der kun uglen og jeg selv de første 3 timer af dagen og det flotte vejr med den høje blå himmel var perfekt til foto. Uglen fløj en del i området og jeg må tilstå at min fascination af ugler ikke er blevet mindre efter denne dag.

En lille serie fra dagen findes her

Høgeugle i Bunken Klitplantage -April 2013

]]>
kimhenriksen@outlook.com (Kim Henriksen Photography) 2013 April Bunken Høgeugle Klitplantage http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2013/4/h-geuglen-i-bunken-klitplantage Thu, 04 Apr 2013 20:00:00 GMT
Skovfugleprøven 2013 http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2013/3/skovfuglepr-ven-2013 Torsdag den 28. marts 2013 blev Skovfugleprøven afviklet i Nordjylland, Skagen Klitplantage, for fjerde år i træk.

En yderst spændende prøve hvor hundens evne til at arbejde "under bøssen" kommer i centrum, med andre ord en rigtig JAGTPRØVE.

Prøven der afvikles i skoven og plantagen foregår som enkelt slip - fører og hund, samarbejdet, hundens forståelse for at udnytte vind og terræn optimalt - den stille jagt, hvor det handler om at finde og behandle Snepper og Fasan.

Alle stående Jagthunde burde efter min mening stille på prøven, så vurderingen af hundens evner i forhold til at tilpasse sig jagten i skoven kan blive belyst. Her nytter det ikke med en meget stort gående jagthund, der ikke evner samarbejdets kunst - for det er her JAGTHUNDEN og samarbejdet kommer til sin ret.

Billedeserie på dette link

 

]]>
kimhenriksen@outlook.com (Kim Henriksen Photography) http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2013/3/skovfuglepr-ven-2013 Fri, 29 Mar 2013 08:35:54 GMT
Dansk Jagthunde Derby 2013 http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2013/3/dansk-jagthunde-derby-2013 Den 15 og 16 marts 2013 blev Dansk Jagthunde Derby afviklet i det nordjyske. 
Billedeserien er fra 2. dagen af Derbyet.

Placeringen blev følgende:

ES Bjerndrups Messi Thorbjørn Riis DERBYVINDER 2013
 P Matresses Vita DK13302/2011 Thomas Olsen f. 
Flemming Fuglede Jørgensen
2. Vinder
 ES Nordvestjydens Flaks DK10119/2011 Ulrik Knaack Nielsen f.
 Ole Halberg
3. Vinder
 ES Bjerndrups Phineas DK06381/2011 Thomas Klit 4. Vinder
 ES Bjerndrups Zanka DK06384/2011 Keld Hansen 5. Vinder
 IS Red Garlic Red Onion Mix DK03427/2012 Ole Schmidt 6. Vinder

Serien findes på dette http://kimhenriksen.zenfolio.com/p898711206 

Er der billeder i serien der har din interesse, er du velkommen til at kontakte mig.

]]>
kimhenriksen@outlook.com (Kim Henriksen Photography) http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2013/3/dansk-jagthunde-derby-2013 Sun, 17 Mar 2013 16:03:59 GMT
Forår i luften http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2013/3/for-r-i-luften På trods af den hårde nattefrost er der forår i luften - det begynder at krible og krable, lyset er tiltagende med flere timer og inden længe er det foto tid igen - har været lidt ude, men jagten efter det gode lys har ikke været optimal.

Har lagt en lille serie op i et galleri der findes på dette LINK

]]>
kimhenriksen@outlook.com (Kim Henriksen Photography) http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2013/3/for-r-i-luften Tue, 12 Mar 2013 13:04:50 GMT
Fasaner http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2012/11/fasaner Fasanen er jo som bekendt en importeret fugl og dermed ikke "indfødt", men trods dette er det en dejlig fugl at betragte og naturens efterårs farver passer perfekt til både kok og høne - der ikke bliver smukkere i fjerdragten end de er lige nu.

Fasanhøne i efterårs løv.

Fasankok på bakketop

Fasanhøne bag bakketop.

Se flere billeder i galleriet Fasaner

]]>
kimhenriksen@outlook.com (Kim Henriksen Photography) http://kimhenriksen.zenfolio.com/blog/2012/11/fasaner Sun, 11 Nov 2012 16:28:12 GMT