Historien og baggrunden

June 01, 2007  •  Leave a Comment

Det er efterhånden mange år siden jeg fik mit første digital kamera, et såkaldt Compact kamera. Den gang var der nu ikke meget kompakt over dette, men det tog faktisk nogle ok billeder. Opløsningen var 1,3 Megapixels så det siger sig selv hvad det kunne.

På det tidspunkt var hjemmesider også noget nyt for mig, så der åbnede sig pludselig en helt ny verden med mulighed for at ta´ foto og få disse oploadet på egen side - spændende.

Siden hen er der kommet flere Compact kameraer til, mit sidst købte et SONY Cyber-shot med Carl Zeiss lens benytter jeg stadig - ganske vist ikke så ofte, men det bliver benyttet.

I 2007 købte jeg mit første D-SLR kamera, digitalt spejlrefleks. Som ukyndig indenfor denne verden er internettet et fortrinligt redskab til at tilegne sig viden, men med dette som med så mange andre ting - jo mere man bliver informeret, jo mere finder man også ud af at man ikke ved:-)

Valget faldt på et Nikon D40 med et Nikkor AF-S 18-55 mm f/3,5-5,6G objektiv - dertil købte jeg endnu et objektiv, et Nikkor AF-S DX VR 55-200mm f/4-5.6G. Dette objektiv er med billedstabilisering, en egenskab som jeg føler er uundværlig, hvis man vil lave håndholdt fotografering. 55-200 objektivet havde jeg megen stor fornøjelse af og tog rigtig mange billeder med det. Efter godt 1/2 års brug, skiftede jeg dette objektiv til et Nikkor AF-S DX VR 70-300mm f/4.5-5-6G, ene og alene for at opnå lidt mere brændvidde.

I min samling har jeg også et et SIGMA 17-70mm f/2.8-4.5 MACRO, som jeg mest benytter i forbindelse med den lille brændvidde, til landskaber og andre typer af motiver der kræver vidvinkel. Sigma syntes jeg faktisk

godt om og for at opnå noget mere brændvidde erhvervede jeg mig et SIGMA 50-500mm f/4-6.3 APO DG (kaldet BIGMA). Dette havde jeg stor fornøjelse af i flere år, inden jeg fik mit drømme objektiv - Nikkor AF-S300 mm f/2,8 ED VRII.

Når man kaster sig over fotograferingens kunst, bliver man ind imellem og heldigvis inspireret, hvorfor jeg efter at havde set flere såkaldte Macro billeder af insekter, blomster og lign. fik lyst til at afprøve dette emne. Her faldt mit valg på det meget roste Nikkor AF-S VRII 105/2,8G IF-ED Macro objektiv - et fantastisk godt og lysstærkt Nikon glas. Senere i forløbet har jeg erhvervet mig Nikon´s meget roste objektiv 70-200 VRII – et super glas der kombineret med deres nye Converter 2.0III er en rigtig fin kombination. Converteren kan selvfølgelig også benyttes til de to andre Nikon objektiver.

D40 er forlængst udskiftet til et D300 og mon der ikke inden længe er endnu et kamerahus på vej (update februar 2014- Nikon D7100, D800 og D4s) :-).

Jeg trives godt med fotoapparatet i naturen og er især fascineret af rådyrene. Min erfaring som mange årig jæger kan jeg bruge i forbindelse med opholdet i naturen. Kendskabet til dyrene, deres rytme, udnyttelse af vind, terræn mv. gør at jeg ofte kan komme helt tæt på, hvilket er utroligt spændende. Hen af vejen har jeg også fået smag for andre motiver i naturen, fugle, insekterne, blomsterne, svampe m.m.

Mine ture i naturen er et stort frikvarter fra dagligdagens pligter og "trofæerne" er de billeder der teknisk lever op til den kvalitet jeg går efter og samtidig må de gerne indeholde en god historie, ikke nødvendigvis en der kan aflæses i billedet, men i forbindelse med optakten inden jeg trykker på udløseren.

De fleste af mine billeder er taget i RAW formatet og så vidt muligt går jeg efter det færdige resultat når billedet er taget, men arbejder også efterfølgende med det i Photoshop samt andre programmer. Her sker bl.a. beskæringen samt mindre tilpasninger, lys, kontrast, farver, skarphed m.m.

Jeg benytter ofte mit stativ som er af typen Tripod (tre benet) og jeg høre andre udtale at det bliver alt for besværligt at "slæbe" stativet med rundt, men når først man er dus med "redskabet" er det en naturlig del af "oppakningen".

Indtil nu har tiden med foto været meget lærerigt og da der stadig kommer nye teknikker og muligheder der skal tilegnes, er det en løbende process, der er i evig udvikling.

Jeg håber at du fortsætter din tur på sitet og ønsker dig god fornøjelse. Er der billeder der på den ene eller anden måde har din interesse er du selvfølgelig velkommen til at kontakte mig via e-mail.


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June (1) July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (2) June (3) July August (1) September October (6) November (2) December
January February March (3) April (4) May (2) June July August (1) September October November December
January (1) February March April May June July August September October November December
January (3) February (1) March April (1) May (2) June July August September October November December
January February (1) March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December