Hvid Stork

May 13, 2013  •  Leave a Comment

Hvid Stork - måske Danmarks nordligste pt.?

11.5.2013 Via telefonen indløb meldingen - "Hvid Stork" lige vest for byen. Hurtigt afsted med fotoapparatet og fremme i løbet af no time.Spottede den straks - men desværre 120-130 meter uden på vintersædsmarken. Havde heldigvisvis grebet teleconverteren (2,0) i farten, så den blev sat på. Var på stedet i ca. 1 1/2 timer, hvor der det meste af tiden stod ned i stænger, lyn og torden og meget mørke skyer. I regnvejeret stod den stille, men i pauserne imellem bygerne var den aktiv og kom da heldigvis også tættere på. Stor oplevelse og her et par af billederne.

13.5.2013 - I lørdags stod der en enkelt Hvid Stork som jeg fik lidt billeder af. I går stod den der stadig og så her til morgen var der pludselig 8 i alt - lækkert.
Desvære var vejrguderne ikke med mig - overskyet og ind imellem tunge regnbyer - men når de nu står her, må man jo holde sig til.

14.5.2013 - Fra morgenstunden kl. 07.30 stod de på samme sted som foregående dag. Kom forbi igen kl. 10.45, der var de væk. Senere, efter kl. 16.00, fandt jeg dem imellem frilandsgrise, nu kun syv. Efter ca. 25 min. observation trak de i samlet flok øst for byen, hvor de slog sig ned i en lavning med fugtig eng og her blev der også mulighed for at få et bad.

15.5.2013 - Storkene fortsætter med at være i baghaven :-) I morges var de 7 og det fortsatte til kl. ca 14, hvorefter der stødte en enkelt mere til - så nu er de fuldtallige igen. Tilstøderen er helt klar en han, meget dominerende og flere af de andre er direkte bange for ham. Først på dagen havde et par af dem gang i lidt redebyggeri, så der blev fløjet pinde til toppen af en gammel Skaderede. Som de sidste dage har været været meget svingende og sparsom hvad angår lys.

16.5.2013 - efter en hurtig snak med gårdejeren, Jens, om at han og hustruen Birgitte var enige om at de gerne ville have en storkerede på taget af deres staldbygning gik det stærkt. Foreningen storkene.dk rykkede meget hurtigt og var villige til allerede den efterfølgende dag at få en repræsentant til Tårs med en rede som kunne sættes op.

17.5.2013 Mogens fra foreningen kom midt eftermiddag og der var vi stort set klar med de forberedende ting, så reden kom op og blev placeret rigtig godt.

Storkene var på stedet morgen og formiddag og der var aktivitet hvor jeg flere gang så dem flyve med redemateriale, så forventningerne var MEGET store. Uheldigvis var fuglene vær om eftermiddagen og vi har ikke set dem på stedet siden.......men da vi nu har gjort hvad vi kunne, må naturens gang klare resten, så måske næste år - vi har lov at håbe.

Hvid Stork Se serien her

 


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June (1) July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (2) June (3) July August (1) September October (6) November (2) December
January February March (3) April (4) May (2) June July August (1) September October November December
January (1) February March April May June July August September October November December
January (3) February (1) March April (1) May (2) June July August September October November December
January February (1) March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December