Zenfolio | Kim Henriksen Photography | 2015 og et helt nyt fotoår - hvad mon det byder på?

2015 og et helt nyt fotoår - hvad mon det byder på?

January 02, 2015  •  3 Comments

Et nyt år er skudt i gang og muligheden for at det bliver et spændende år er lige så stort som de foregående år.

2014 bød på fine oplevelser med nye motiver på hukommelseskortet. Det var også året hvor overgangen til Full frame gjorde sit indtog og et nyt vidvinkel objektiv til full frame blev købt hjem samt Nikons nye version af Teleconverter TC 1.4 III.

Et af de store øjeblikke var mødet med den Hvide Råbuk i april. Netop april gjorde de første billeder lidt sjove, da de blev taget den 1. april, der jo som bekendt er Aprilsnarens dag. Så mange af nettes beskuer havde en tro på at billederne var photoshoppet :-) Hvilket vel er forståeligt nok, når der pludselig dukker en sjældenhed som ham op den 1. april

Jeg tilbragte mange timer i området hvor han færdes og med lodsejerenes velvillighed blev opgaven en fornøjelse. Da jeg havde taget mange billeder af ham, gik der sport i at lave et "portræt" af bukken, hvilket var en yderst svær opgave - og det bedste "portræt" opstod ved en tilfældighed og meget pludseligt - men trods det må jeg erkendet at jeg er tilfreds med resultatet.

Danmarks Jægerforbund fandt også interesse for hans eksistens, så de tog gavmildt imod min tekst og billeder og bragte dem i deres august nr. i bladet Jæger - 2 helsider.

Oplevelsen i 2014 blev afsluttet med at jeg fik et billede af en rå i området, som havde følge af to lam - et normalt farvet og et hvidt med samme aftegn som den hvide buk. Så det store spørgsmål er om han er faderen, eller det måske var hans moder eller søster jeg så?

Rå med lam - juli 2014Rå med lam - juli 2014 Mange har spugt mig hvilket er de mange billeder jeg selv mener at det bedste, men når der er så mange unikke at vælge imellem bliver det svært. Men et helt specielt billede hvor situationen, lyset og fortolkningen  står i klar erindring er fra den den 24. juli kl. 05.05 - den "solopgang" husker jeg tydeligt:-)

Året var selvfølgelig også et "Grævling" år. 
Hele tre gravkomplekser med Grævlinge havde jeg adgang til i 2014 og da de også indtog vores foderhus i baghaven, kom de pludselig meget tæt på. Jeg havde flere gode dage og timer hos dem og fik bestemt også brugbare billeder, selvom forholdene ofte er svære, grundet det manglende lys. Jeg havde gode "fotovenner" med et par gange, dyrene blev set, men desværre kom der ikke 100% billeder med dem hjem - måske året i år giver muligheder ?

Fotobogs projekter blev det også til - 7 store bøger omkring en unik våbensamling og der mangler stadig en enkelt bog, før den komplette samling på 8 bøger og 400 våben er færdig.

Et andet projekt fra et af de store Nordjyske godser er også færdigt og her var der også store oplevelser som måske aldrig kommer igen. Det handlede om ringmærkning af 2 unger af Kongeørne. Fantastiske fugle, hvor de gamle også blev fotograferet flere gange, til brug for bogen.

I forbindelse med samme projekt bød det naturligvis også på andre fine motiver.

 

Det danske hjortevildt har altid haft min fascination, så da muligheden for at komme på et stor midtjysk gods med adgang til Sikavildt var jeg ikke sen til at sige ja tak. Det var en stor oplevelse at møde disse fantastiske dyr og ikke mindst får lov til at skyde lidt billeder af dem.

Når nu vi er ved hjortene så er Krondyrens brunst næsten blevet en årlig tradition i forhold til fotografering. Hitraten var større end tidligere og derfor blev turene nok også i år til betydelig flere. Når de store hjortes brunstbrøl giver genlyd i skoven føler man sig næsten sat tilbage til urtiden og glemmer alt om tid og sted.

Efteråret er jo jagtsæsson og selvom jeg ikke længere er jæger ynder jeg at følge med for at se jagthundene arbejde. Når man ved hvor meget træning der ligger bag hundenes præstationer, er det en fornøjelse at se samarbejdet imellem fører og hund og samtidig er det vigtigt at understrege at hunden er en yderst vigtig "spiller" i forhold til efterårets hagljagter-anskydninger kan desværre ikke helt undgås og her løser hundene den sidste del af opgaven.

Der er kommet rigtige mange billeder med hjem, hvoraf en del går til et par jagt/hundeblade. Ind imellem benyttes tiden til at lave billeder af lidt mere kreativ art, som nedenstående.

Både Nikon D800 og Nikon D4s er jo spændende kamerahuse. Det ene med en super detaljegrad og den andet lynhurtigt og perfekt hvad angår ISO performens.

Lidt eksempler:

D800-Nikkor AF-S 105 mm VRII - 1/250 sek, f/7,1 ISO400 D4s - Nikkor AF-S 300 mm VRII + TC 1,7 II - 510 mm 1/100 sek, f/7,1 ISO2500

D4s - Nikkor AF-S 300 mm - 1/1600 sek, f/4 ISO2500

Rigtig godt Nytår og et rigtig godt Fotoår :-)


Comments

Pernille Lillevang(non-registered)
Har tilbragt en skøn time i selskab med dine fantastiske billeder. Kan se på dem igen og igen. Du er en mester Kim og jeg beundre dit talent.
Tak fordi du deler så mange fine billeder med alle os, der stadig forsøger.

Jeg glæder mig til at følge dig og dine smukke billeder i 2015, godt nytår !

Knus
Pernille
Grace Godwin(non-registered)
Kim, your photography continues to amaze and delight my visual senses! Thank you for willingly sharing your talents with us. I brag on your works to my family and friends. Keep shooting! :-)
Jane(non-registered)
Hej Kim, hvor jeg nyder dine billeder og især din entusiasme til at "forfølge billedet". Det er bare så inspirerende at følge en fantastisk fotograf som dig:-)og giver gode ledetråde til selv at komme videre. Smukke fotos Kim, jeg glæder mig til dem som følger. Du er sådan en fin mester:-) Kh Jane
No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June (1) July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May (2) June (3) July August (1) September October (6) November (2) December
January February March (3) April (4) May (2) June July August (1) September October November December
January (1) February March April May June July August September October November December
January (3) February (1) March April (1) May (2) June July August September October November December
January February (1) March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December